مقدمه
در زمان نصب آسانسور کاراسلینگ باعث محکمی و دقیق بودن آسانسور می شود؛ همچنین مانع از لرزش های ناگهانی و صداهای ناهنجار در هنگام کارکردن آسانسور می شود. کاراسلینگ دارای سیستم پاراشوت یا همان ترمز اظطرای است که در زیر کابین تعبیه شده است و تمامی قطعات را برای نصب جک همراه دارد. کاراسلینگ در واقع همان یوک کابین آسانسور است که در در دسته ی آسانسور های هیدرولیک قرار دارد و اهمیت زیادی دارد. وظیفه ی کاراسلینگ در آسانسور های هیدرولیک جا به جایی کابین آسانسور می باشد، که دارای پاراشوت لحظه ای میباشد و همین امر باعث جلوگیری سقوط آسانسور می شود.
کارسلینگ ( CARSLING)
در برخی آسانسورها (کششی یا هیدرولیک) به خاطر نوع طراحی و یا محدودیت ها یا تعدد ورودی های کابین، به جای یوک بصورت مستقیم (direct) و یا غیر مستقیم (indirect) بوسیله پولی های هرز گرد استفاده می شود. در آسانسورهای هیدرولیک با سیستم کاراسلینگ می توان فقط یک جفت ریل استفاده کرد. در آسانسورهای کششی با این روش نیز می توان از روش ریل معکوس یا لیفت تراکی استفاده نمود. لازم به ذکر است که کارسلینگها عموما در اسانسورهای کوچکتر تا ظرفیت ده نفر اجرا میگردد. کارسلینگ یکی از وسایلی است که عمدتٲ در آسانسورهای هیدرولیک و در موارد بسیار معدود در آسانسورهای کششی کاربرد دارد . کاراسلینگ نقش فریم کابین را در آسانسورهای هیدرولیکی ( مستقیم از بغل و غیرمستقیم ) بعهده دارد بطوریکه کفشک ها و رولرها و پاراشوت روی آن مونتاژ شده فلذا کابین فاقد یوک میباشد . در سیستم های جک غیرمستقیم یک فلکه پولی با کفشک های مربوطه و قاب روی جک مونتاژ و توسط سیم بکسل به کاراسینگ متصل میشود و ضمنٲ در آسانسورهای جک مستقیم ، کاراسلینگ فاقد پولی و پاراشوت میباشد . فضای مورد نیاز برای اجرای ریل ها و جک ها تا ابتدای کابین ، معمولا 35 سانتیمتر از تمام شده ی آهن کشی می باشد.
کاراسلینگ ریل معکوس :
لازم به ذکر است که این نوع کاراسلینگ جهت آسانسور های دو یا سه درب مورد استفاده قرار میگیرد . به نحوه ای که ریل کادر وزنه و کابین در یک نقطه از چاله آسانسور می باشد که میتوان گفت مابقی فضای چاله درب منظور شد. همینجور که این نوع ریل گذاری و جای کمی را اشغال میکند میتوان بهره وری بهتری از فضای موجود را داشته باشند.
مزایای کارسلینگ ریل معکوس :
• فضای اشغالی کمتری نسبت به دیگر روش ها بین ۳۲ تا ۴۲ سانتیمتر در عرض نسبت به ظرفیت
• این امکان رو به ما میدهد که طراحی ۳ درب در موقعیت های مختلف را داشته باشیم
• قابل استفاده برای آسانسور های بدون موتور خانه (MRL) و موتورخانه دار (MR)
• نحوه نصب ساده گاورنر
• حذف فلکه هرزگرد در پروژه
• تامین زاویه آلفا ۱۸۰درجه
• مناسب برای آسانسور های با سرعت بالا
• داشتن کابین ۴ ضلعی در آسانسورهای دارای ۲ الی ۳ درب
• عدم نیاز به وزنه های چدنی و سربی
• آسانی در اجرا و نصب
کارسلینگ پیت لس :
این نوع کاراسلینگ ها بیشتر در چاله ها و آسانسور هایی که فاقد پیت یا چاهک ( پایینی ترین قسمت چاله آسانسور ) هستند مورد استفاده قرار می گیرد. ظرفیت این نوع کاراسلینگ تا یک تن ( P + Q ) می باشد. این نوع کارسلینگ ها اغلب در چاله ها و آسانسور هایی که فاقد پیت یا همان چاهک ( که در پایین ترین قسمت چاله قرار دارد ) هستند مورد استفاده قرار می گیرد . ظرفیت این نوع از کارسلینگ تا ظرفیت 1000 کیلوگرم ( P + Q ) می باشد . کاراسلینگ پیت لس ساخت هیدرولیکی اطلس در ابعاد مختلف از جمله : (DBG) : 60 – 65 – 70 -75 – 80 -85 – 90 این کاراسلینگ دارای ترمز ایمنی لحظه ای از نوع قلطکی می باشد و دارای استاندار های EN-81 و EN-81-2 می باشد .
بدون دیدگاه