موتور سردرب آسانسور

فهرست مطالب
مقدمه

یکی از مهم‌ترین اجزای آسانسور، درب آسانسور است که به دو صورت درب طبقات و درب کابین آسانسور تقسیم‌بندی می‌شود. از طرف دیگر، ما با موتور آسانسور نیز تا حد زیادی آشنایی داریم. موتور آسانسور انواع مختلفی دارد که به صورت هیدرولیک، گیربکس و گیرلس در آسانسور کاربرد دارند و نوع آن‌ها نیز به موارد مختلفی بستگی دارد. نکته‌ای که ممکن است تا به حال با آن آشنا نشده باشید، این امر است که درب آسانسور نیز به تنهایی دارای یک موتور مجزا می‌باشد. در این بخش، قرار است تا با ویژگی‌های موتور درب آسانسور، کاربرد موتور درب آسانسور و تمامی مزایا و معایب آن آشنا شویم. با ما همراه شوید.

موتور درب آسانسور چیست و چه کارایی دارد؟

همان طور که در ابتدای مقاله بیان شد، آسانسور از اجزا مختلفی تشکیل شده است که یکی از مهم‌ترین آن اجزا، درب آسانسور است. درب آسانسور به کمک قطعه‌ای باز و بسته می‌شود که آن قطعه، موتور سردرب یا موتور درب آسانسور نامیده می‌شود. این قطعه، یکی از قطعات جانبی درب است که به قرقره اصلی آن متصل می‌گردد و عملکرد صحیح مکانیزم درب را کنترل می‌کند. این قطعه، علاوه بر باز و بسته کردن درب، وظیفه دارد تا امنیت آسانسور را نیز مهیا کند. موتور درب آسانسور، قطعه‌ای مهم از اجزای آسانسور است که به باز و بسته شدن درب آسانسور کمک می‌کند. این قطعه تحت عنوان موتور سر درب آسانسور نیز شناخته می‌شود. در واقع، این قطعه یکی از اجزای جانبی درب آسانسور محسوب می‌شود که به قرقره اصلی آسانسور متصل بوده و عملکرد درست و صحیح درب آسانسور را کاملا کنترل می‌کند و تحت نظر دارد. یکی دیگر از وظایف مهم موتور درب آسانسور علاوه بر باز و بسته کردن درب آسانسور، این است که باید امنیت آسانسور و مسافران داخل آن را تامین نماید. موتور درب آسانسور که وظیفه باز و بسته کردن درب کابین آسانسور را دارد، بر اساس مکانیزم‌های به خصوصی کار می‌کند. این قطعه، به صورت کلی بر روی قرقره آسانسور نصب می‌شود و تمامی شرکت‌هایی که در زمینه طراحی و تولید درب آسانسور کار می‌کنند، این قطعه را بر روی قرقره آسانسور تعبیه شده در خود آسانسور نصب می‌کنند. این قطعه کاملا به صورت بی صدا و نرم، لته‌های درب آسانسور را کنترل و باز و بسته می‌کند و سرعت آن‌ها را از 100% به 0% و همچنین بالعکس، می‌رساند. موتور درب آسانسور، قطعه‌ای کوچک است که می‌تواند برای درب های تمام اتوماتیک آسانسور و درب های نیمه اتوماتیک آسانسور، به کار برده شود. موتور درب آسانسور، بر حسب فاکتورهای متنوعی همچون، نوع درب آسانسور، نوع کاربری آسانسور، ساختار ساختمان مورد نظر و غیره، دارای انواع مختلف است. لازم به ذکر است تا بدانید که نحوه عملکرد این قطعه، بر اساس مکانیزم‌های آن است. در واقع، این قطعه با کمک مکانیزم‌های خود کاملا بی صدا، لته‌های درب را از سرعت صفر به حداکثر و بالعکس می‌رساند. شرکت‌هایی که درب آسانسور را تولید می‌کنند، اغلب این موتور را بر روی قرقره آن نصب می‌کنند. این موتور، هم بر روی درب‌های اتوماتیک و هم بر روی درب‌های نیمه اتوماتیک نصب می‌گردد. این قطعه، بر اساس نوع کاربری ساختمان، سنگین بودن لته درب‌ها و غیره، انواع مختلفی دارد.

عملکرد موتور درب

نحوه عملکرد موتور سر درب آسانسور بسته به نوع مکانیزم‌های انواع درب آسانسور متفاوت است. موتور درب با کمک مکانیزم‌های خود کاملا بدون صدا، لته‌های درب را از سرعت صفر به حداکثر و بالعکس می‌رساند. شرکت‌های تولید کننده انواع درب آسانسور ، در بیشتر مواقع این موتور را بر روی قرقره درب نصب می‌کنند (البته باز هم به نوع درب آسانسور بستگی دارد). این موتور، هم بر روی درب‌های اتوماتیک و هم بر روی درب‌های نیمه اتوماتیک نصب می‌گردد. موتور سر درب آسانسور، بر اساس نوع کاربری ساختمان، سنگین بودن لته‌های درب و عوامل دیگر، انواع مختلفی دارد. البته این قطعه فرمان خود را از برد درب آسانسور می‌گیرد که سرعت را می‌توان از این قسمت تنظیم کرد.

پارامترهای مهم بر قیمت موتور درب آسانسور

قبل از خرید موتور حتما باید به 5 عامل مهم 1- نوع موتور 2- برند 3- ولتاژ 4- دور موتور 5- توان موتور دقت کرد. و لازم به ذکر است که شما زمانی باید از موتور قوی استفاده کنید که به نسبت آن درب آسانسور بزرگ و سنگین باشد چرا که برای حرکت آن نیازمند نیروی زیادی می باشد. در کارکرد صحیح باز و بسته کردن درب ها باید اشاره کرد که موتور درب اتوماتیک آسانسور به تنهایی تاثیرگذار نیست بلکه بخش های دیگر مانند تسمه نقاله، اهرم، سنسورها، سوئیچ نیز نقش مهمی دارند. و باید اشاره کرد که صدای ناگوار و بلند آسانسور فقط از موتور نمی باشد و از قطعاتی مانند تسمه هم میتواند باشد. در بازار تهران موتور درب اتوماتیک آسانسور در انواع مختلفی عرضه میشوند.آسانسوری که نوع درب آن موتور مری و سماتیک و سلکوم می باشد. از جمله پرفروش و محبوبیت آن در بازار تهران الکتروموتور سردرب آسامسور کرماس ترکیه می باشد. از جمله پارامترهای مهم کیفیت و طول عمر موتور ها می باشد که باید اشاره کرد

دلایل خرابی موتور درب آسانسور

موتور سردرب آسانسور، بنا به دلایل مختلفی ممکن است دچار مشکل شده و خراب شود که برخی از این عوامل، شامل موارد زیر می‌باشند: :
• وارد کردن ضربه‌های ناگهانی و شدید به درب آسانسور
• باز کردن درب‌ها به صورت دستی پیش از ایستادن آسانسور
• نصب نشدن صحیح موتور بر روی درب
• بستن درب‌های اتوماتیک به صورت دستی
• به تعویق انداختن زمان سرویس و نگهداری آسانسور و نادیده گرفتن مشکلات درب آسانسور
• سرویس نکردن به موقع آسانسور
• وارد شدن آب یا مواد شوینده به درب و یا موتور سردرب
• نوسانات برق
موارد نام برده هر کدام ممکن است به نحوی بر روی موتور درب تاثیر بگذارند و باعث شوند که درب آسانسور باز نشود. گاهی نیز ممکن است موارد نام برده سبب شوند تا درب آسانسور بسته نشود. همچنین، گاهی اوقات ممکن است که به طور کامل سیستم موتور درب را از کار بیاندازند که در این صورت، این قطعه نیاز به تعمیر و یا تعویض خواهد داشت

بهترین نوع موتور درب آسانسور چیست؟

موتور درب‌های آسانسور متنوعی در بازار هستند که دارای کیفیت بالایی می‌باشند و براساس استانداردهای جهانی مطلوبی نیز طراحی و ساخته شده‌اند. یکی از انواع این موتور درب‌ها، موتور درب “سلکوم” ایتالیا می‌باشد که توسط نمایندگی‌های مختلفی در ایران به فروش می‌رسد. همچنین، دیگر کشورهایی مانند ترکیه، که موتور درب آسانسور معروف خود را تحت عنوان تجاری “کورماس”، تولید و به بازار جهانی عرضه می‌کند، نیز در این زمینه فعالیت دارند. موتور درب آسانسور “فرماتور” نیز یکی از برترین موتور درب‌های آسانسور است که توسط سه کشور ترکیه، اسپانیا و ایران، طراحی، تولید و به مرحله فروش به مشتریان می‌رسد.

نحوه مراقبت از موتور سردرب آسانسور

موتور درب آسانسور، یکی از اجزای حساس و مهم در آسانسور محسوب می‌شود که نحوه نگهداری و سرویس مخصوصی دارد. در واقع، لزومی ندارد که کارهای سخت و تخصصی را جهت نگهداری این قطعه انجام دهید، تنها لازم است تا از یک سری دستورات پیروی کنید تا عمر این قطعه افزایش پیدا کند و دچار خرابی و مشکلات فنی نگردد. برخی از این موارد، در بخش زیر آورده شده‌اند:
• باز و بسته کردن آرام درب آسانسور
• وارد نکردن ضربه‌ها و حرکات ناگهانی به درب آسانسور
• نصب کردن دقیق و حرفه‌ای موتور درب آسانسور
• نبستن درب‌های اتوماتیک آسانسور به صورت دستی
• تعمیر و سرویس درب آسانسور به موقع و در زمانبندی مناسب
• سرویس به موقع کامل آسانسور
• وارد نکردن آب و مواد شوینده به داخل موتور درب آسانسور
• نشستن موتور درب آسانسور
• تمیز کردن موتور درب آسانسور با مواد مناسب
موتور درب آسانسور، یکی از مهم‌ترین اجزا و قطعات آسانسور است که بر روی قرقره آسانسور نصب می‌شود و به باز و بسته شدن لته‌های درب کابین آسانسور کمک می‌کند. این قطعه، بر اساس نوع آسانسور و دیگر ویژگی‌ها، دارای انواع مختلفی است و می‌تواند برای درب‌های آسانسور تمام اتوماتیک و یا نیمه اتوماتیک نیز استفاده شود. این قطعه، نیازمند نگهداری و سرویس است. با تعمیر به موقع موتور درب آسانسور و نگهداری از آن، عمر این قطعه تا حد زیادی افزایش می‌یابد، امنیت مسافران تضمین می‌شود و همچنین از خرابی و مشکلات فنی جدی آن جلوگیری می‌کند. این قطعه توسط برندهای معتبر و برتر بسیاری در سراسر جهان طراحی و تولید می‌شود و شما می‌توانید از طریق نمایندگی‌های معتبر آن‌ها، این قطعه را تهیه نمائید

جمع بندی

موتور سر درب آسانسور یک قطعه‌ای می‌باشد که به باز و بسته کردن درب‌ها کمک می‌کند. این قطعه هم مانند تمام قطعات لازم نیاز به بررسی دارد. باید بدانید که اگر این قطعه نیاز به تعمیر و یا تعویض داشت، هرگز خودتان این کار را انجام ندهید و به یک فرد متخصص بسپارید. توجه! نصب، تعمیر و یا تعویض این قطعه حتما باید توسط افراد متخصص و ماهر انجام شود. زیرا، ممکن است که خودتان به طور کامل با این قطعه آشنا نباشید و باعث شوید که قطعات اصلی آسانسور نیز دچار مشکل شود. نصب، تعمیر و یا تعویض این قطعه حتما باید توسط افراد متخصص و ماهر انجام شود. زیرا، ممکن است که خودتان به طور کامل با این قطعه آشنا نباشید و باعث شوید که قطعات اصلی آسانسور نیز دچار مشکل شود. اگر برای نصب، تعمیر، تعویض و غیره نیاز به کمک دارید، با ما تماس بگیرید

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خانهدرباره مانمونه کارتماس باما