متعلقات ریل آسانسور

فهرست مطالب
مقدمه

متعلقات ریل آسانسور قطعاتی هستند که در نصب ریل آسانسور به کار میرود از جمله براکت ها پایه هایی هستند که ریل ها به وسیله آنها به سازه یا دیواره چاه متصل می شوند. بسته به نوع و اندازه ریل ها، ظرفیت کابین آسانسور و سرعت حرکت، از انواع مختلف و متناسب براکت ها استفاده میشود. هر براکت توسط دو لقمه ریل را نگه می دارد. براکت ها به اسکلت فلزی آسانسور جوشکاری می شوند ولی به وسیله لقمه چدنی و پیچ و مهره به ریل های آسانسور متصل می شوند.

متعلقات ریل آسانسور

1- پشت بندها
2- براکت ها
3- لقمه ها
4- پیچ و مهره نمره 8
5- پیچ و مهره نمره 10
6- پیچ و مهره نمره 12
توجه شود که متعلقات ریل آسانسور اگر آبکاری شده باشند از کیفیت بهتری برخوردار می شوند

پشت بند ریل آسانسور

پلیت های ضخیم فلزی دارای ۸ سوراخ که برای اتصال ریل ها به هم کاربرد دارند که ۴ سوراخ برای هر ریل در نظر گرفته شده است. ریل آسانسور نه تنها به حرکت صحیح و پیشرفته کابین آسانسور کمک می‌کند، بلکه با ایجاد استحکام و پایداری، جلوگیری از نوسانات غیرمطلوب و حفاظت در صورت خطاهای فنی، سطح ایمنی سیستم آسانسور را بهبود می‌بخشد. این نقش بسیار مهم ریل آسانسور در جلوگیری از حوادث ناگوار و حفظ سلامت مسافران را تأکید می‌کند. این نقش مهم زمانی به خوبی انجام می شود. که پشتبند ریل آسانسور به صورت اصولی نصب گردد. پشت بند ریل آسانسور صفحه ای از جنس فلز که توسط پیچ و مهره های نمره ۸ ،۱۰ و ۱۲ ، دو ریل آسانسور را به یکدیگر متصل می‌کند . پشت بندها همراه با خود ریل آسانسور به فروش می رسند

براکت ریل آسانسور

؟ براکت قطعه فلزی می باشد که وظیفه آن اتصال میان سازه و ریل آسانسور می‌باشد. ریل های آسانسور توسط این قطعه به دیواره چاه متصل و نصب می‌شوند. براکت دو نوع اصلی دارد: 1.براکت کابین 2.براکت وزنه ریل ها در ارتفاع های معینی بوسیله اجزایی به نام براکت به اسکلت چاه متصل می گردند. بسته به نوع ریل، براکت مخصوص آن باید استفاده شود. انواع مختلفی براکت وجود دارد که متداولترین آنها نوع معروف به اتیسی که معمولا برای ریل کابین می باشد. براکت ها یا آبکاری شده اند یا معمولی که باید ضد زنگ زده شود. درآسانسور های پکیج و یا شاید برخی از برندهای داخلی، براکت هادو یا چند تکه هستند که تنظیم آنها راحتتر انجام میشود. در ضمن در اتصال آنها به آهنکشی از جوش استفاده نمی شود و پیچ و مهره می شوند.

لقمه ریل آسانسور

؟ لقمه ها قطعات فلزی می باشند که معمولاً جنس فولاد و یا چدن می باشد که برای اتصال ریل ها به براکت ها به کار گرفته می شوند. نوع لقمه ها بستگی به نوع ریل استفاده شده در سازه شما دارد. انواع لقمه ها به شرح ذیل:
1. لقمه T5
2. لقمه T9
3. لقمه 16
لقمه ریل آسانسور یا بست ریل آسانسور یک قطعه‌ی بسیار کوچک است که نقش مهمی در آسانسورها ایفا می‌کند. این قطعات دارای ساختاری مربعی شکل هستند که برخلاف ظاهر ساده‌ای که دارند، می‌توانند اهمیت بالایی را در آسانسورها داشته باشند. وظیفه‌ی اصلی این قطعات، اطمینان از استحکام و ثابت ماندن ریل آسانسور است و اصلی ترین قطعه برای اتصال ریل به براکت موجود در آسانسور به شمار می‌رود. این قطعه‌ی فلزی باید استانداردهای لازم را در برابر فشار ریل‌ها داشته باشد و در این موقعیت آسیب نبیند. کیفیت لقمه ریل آسانسور باید به حدی باشد که با گذشت سال‌ها پس از راه اندازی و نصب، و یا حتی خرابی و نشت ساختمان نیز دچار خمیدگی نشود و بتواند استحکام خود را به طور کامل حفظ کند. علاوه بر این باید در زمان نصب لقمه ریل آسانسور نکاتی را رعایت کنید تا آسانسور عملکرد بهتری داشته باشد. کاربرد لقمه ریل آسانسور به منظور ثابت نگه داشتن قطعات هموار از انواع لقمه‌ها استفاده میکنند. مخصوصا برای قطعاتی که به شکل آویزان و یا معلق قرار گرفته‌اند. از بست‌های ریل جهت نگه داشتن ریل روی براکت‌ها استفاده می‌کنند. زیرا همانطور که گفته شد، ریل‌ها از مهم ترین قطعات آسانسور به شمار می‌روند که کابین را در مسیر حرکت خود هدایت می‌کنند. پس هرگونه اختلال در آن‌ها و یا مقاوم نبودنشان می‌تواند سبب خروج کابین از مسیر حرکت خود شود. در واقع به همین دلیل است که به این ریل‌ها، ریل‌های راهنما گفته می‌شود. پس برای نصب و انتخاب لقمه ریل آسانسور که تاثیر بسزایی در کارکرد براکت‌ها و در نتیجه، عملکرد کلی ریل‌های راهنما در ارتباط با کابین دارند، نیز باید نهایت دقت خود را به کار بگیرید. نکته‌ی قابل توجه دیگر، توجه به مدل و نوع ریل است. ریل‌ها معمولا انواع گوناگونی دارند که متناسب با ابعاد و میزان ظرفیت کابین انتخاب می‌شوند.در واقع این مدل‌ها با نمره‌ها و شماره‌های گوناگونی مشخص می‌شوند. به همین دلیل است که اندازه و میزان مقاومت آن‌ها در برابر انواع کابین‌ها و همچنین تناسب آن با سایر قطعات آسانسور بسیار حائز اهمیت خواهد بود که باید با نظر کارشناسان و نصابان این حوزه تعیین شود. در واقع باید بدانیم که از کدام ریل راهنما و چه نمره‌ای که متناسب با چه براکت و لقمه‌ای باشد، استفاده کنیم. علاوه بر این تعداد لقمه‌ها براساس همین عوامل و میزان مقاومت مورد نیاز تعیین خواهد شد.

انواع لقمه ریل آسانسور

لقمه‌های ریل آسانسور در انواع گوناگونی تولید می‌شوند که قبل از تهیه‌ی لقمه‌ها باید به ملاک‌ها و شاخص‌های مهمی از جمله نوع آسانسور ( گیربکسی، هیدرولیک و یا گیرلس )، ارتفاع آسانسور، ریل آسانسور، براکت آسانسور و مدل آسانسور توجه داشته باشید. با در نظر گرفتن این معیارها می‌توانید لقمه‌ی مناسب ریل آسانسور خود را انتخاب کرده و از رخ دادن اختلال در هنگام فرایند متصل کردن قطعات آسانسور به یکدیگر جلوگیری کنید. به طور کلی می‌توان لقمه ریل آسانسور را به دو دسته‌ی لقمه‌ی پرسی و قالبی تقسیم بندی کرد. این لقمه‌ها از جنس چدن یا فولاد هستند که در مدل‌ها و کیفیت‌های مختلفی با توجه به مدل آسانسور تولید و مورد استفاده قرار می‌گیرند. برای محاسبه‌ی لقمه در آسانسور باید ابتدا تعداد براکت‌ها را محاسبه کنید. برای این محاسبه ابتدا تعداد ریل‌های استفاده شده را در ۳ ضرب کرده و سپس بایستی به ازای هر دانه ریل از ۳ براکت استفاده کنید. نحوه نصب لقمه ریل آسانسور همانطور که گفته شد، لقمه ریل آسانسور یک قطعه‌ی فلزی در آسانسور است که ریل را به براکت متصل می‌کند. استفاده از لقمه ریل آسانسور به این دلیل است که در شرایط آب و هوایی گوناگون، انبساط و انقباض روی ریل‌ها بی تاثیر باشد و با گذشت سالیان طولانی بتوانند محکم و ثابت باقی بمانند. در عملیات نصب باید لقمه ریل آسانسور را به طور دقیق روی براکت قرار دهید. در صورتی که ریل‌ها به درستی قرار نگیرند، ممکن است که ایراد از بست نگهدارنده باشد پس بایستی سریعا تعویض شود. در مراحل نصب لقمه ریل آسانسور ابتدا باید براکت آسانسور را نصب کنید و سپس روی سوراخ‌های پیچ براکت، لقمه را قرار دهید و آن را با پیچ محکم به آن متصل کنید. پس از آن باید یک لاتون جهت تنظیم فواصل و یک واشر تخت و فنری روی پیچ قرار دهید و مهره را وارد کنید و سپس اتصال لقمه را محکم کنید. باید به این نکته توجه داشته باشید که هرگونه اختلال در هنگام نصب لقمه ریل آسانسور، می‌تواند منجر به تعویض لقمه‌ی ریل شود تا ریل آسانسور در نهایت بتواند بدون هیچگونه اختلالی کار کند.

نکاتی درمورد خرید لقمه ریل آسانسور

در زمان خرید لقمه ریل آسانسور باید به این نکات توجه داشته باشید. لازم و ضروری است که هر دو لقمه با یک براکت به ریل آسانسور متصل شوند. جهت نصب این قطعه‌ی فلزی باید سطح لقمه روی براکت به طور کامل جا بیفد. این قطعه را باید براساس انواع ریل آسانسور و براکت آن‌ها انتخاب کرد. استحکام در این قطعات بسیار مهم است. لقمه ریل آسانسور باید به حدی محکم و مقاوم باشد تا در صورت خرابی یا نشست ساختمان، دچار خمیدگی یا شکستگی نشود. پس در زمان خرید حتما به برند سازنده و کیفیت محصولی که قرار است خریداری کنید نهایت دقت را داشته باشید. درصورت مشاهده‌ی اختلال در اسانسور همچون فرسوده شدن یا از کار افتادن لقمه ریل باید حتما آن را تعویض کنید تا بتواند به درستی کار کند. روند نصب لقمه ریل آسانسور باید طبق مراحل گفته شده پیش برود و هرگونه جوشکاری روی این قطعه ممنوع است و سبب آسیب رسیدن به آن خواهد شد. نکته‌ی آخر درمورد خرید لقمه ریل آسانسور این است که برای آسانسورهایی که کمتر از ۴۰ متر ارتفاع دارد، از لقمه ریختگی و برای آسانسورهایی که بیش از ۴۰ متر ارتفاع دارند باید از لقمه فنری استفاده کنید.

نصب ریل اسانسور

در مرحله اول و قبل از نصب ریل های آسانسور، ابتدا باید چاه آسانسور شاقول شده و اندازه های آن مطابق با نقشه های طراحی شده تعیین و مشخص شود. در ابتدا و انتهای هر ریل اسانسور 4 سوراخ جهت اتصال به یکدیگر وجود دارد، 2 ریل توسط یک صفحه (پشتبند) و 8 پیچ به یکدیگر متصل می‌شوند. جوشکاری ریل‌ها به یکدیگر یا براکت ها به ساختمان، مجاز نمی باشد. ریل‌های راهنما به گونه‌ای باید به براکت‌ها متصل شوند که در صورت نشست ساختمان فاصله ایجاد شده قابل جبران باشد. ریل‌ها در محل اتصال به یکدیگر باید در یک‌ راستا قرار داشته و در محل بند ریل ها جلو یا عقب نباشند. در غیر این صورت در زمان حرکت کابین آسانسور در محل بند ریل ها تکان و ضربه ای احساس می شود. این موضوع با سرعت آسانسور نسبت مستقیم دارد بدین معنی که هر چه سرعت آسانسور بیشتر باشد باید دقت در نصب ریل اسانسور بیشتر شود. به عنوان مثال خطای نصب ریل تا حدود ۲ میلی متر در سرعت های زیر 0.۶ متر بر ثانیه نامحسوس بوده و در سرعت ۱ متر بر ثانیه خطای آن قابل حس است و در سرعت بیش از ۱٫6 متر بر ثانیه برای مسافرین آسانسور نگران کننده خواهد بود. یکی دیگر از اجزا مهم پشتبند ها هستند. پشتبند صفحه ای فولادی صاف با 8 سوراخ است که دو ریل را به هم متصل می کند. هر ریل پشت بند مخصوص خودش را دارد. تراز بودن سطح پشت بند با ریل و محکم بودن آن بسیار مهم است. کم بودن استحکام پشتبند و نازک بودن تاثیر مستقیم بر حرکت آسانسور دارد. قبل نصب پشتند باید سطح ریل تمیز شده باشد تا از درستی اتصال پشتبند به سطح ریل اطمینان حاصل گردد. برای تمیزکاری سطح ریل اسانسور از سنباده می توان استفاده کرد. استفاده از ماشین آلات برای صاف کردن سطح ریل می تواند باعث آسیب جدی به ریل شود. قطعه مهم دیگر در هنگام نصب ریل براکت ها هستند. براکت برای نصب ریل به دیوار می باشد. در زمان نصب براکت و ریل باید فضای کافی برای انبساط و انقباض ریل ها و نشست کردن ساختمان وجود داشته باشد. در هنگام نصب ریل و پشت بند ها موارد زیر در هنگام نصب باید رعایت شوند:
1- ریل های آسانسور و پشت بند باید به صورت موازی نصب شوند.
2- ریل اسانسور و پشت بند ها باید به صورت عمودی نصب شوند.
3- ریل آسانسور و پشتبندها در یک صفحه قرار گیرند.

در صورت رعایت نکردن موارد فوق، اتفاقات زیر ممکن است پیش بیاید:

1- اگر ریل های آسانسور به صورت عمودی نصب نشوند فشار اضافی، بر روی ریل اسانسور، کفشک اسانسور و کابین آسانسور وارد می شود.کیفیت حرکت آسانسور پایین آمده و در طول حرکت آسانسور تکان های اضافه خواهیم داشت.
2- در صورت شاقول نبودن آهن کشی و نصب ریل آسانسور در چاهک (موازی نبودن ریل های آسانسور) ممکن است که در فاصله بین طبقه اول تا آخر حرکت، فاصله نصب ریل ها تغییر کرده و کابین در طول مسیر دچار لرزش و یا گیر کردن در طول مسیر شود.
3- در صورت عقب و یا جلو بودن ریل در سر بند اتصال، به دلیل خوردگی کفشک کابین آسانسور از طول عمر آن کاسته می شود که این خود باعث سر و صدای زیاد در طول حرکت اسانسور می شود.
شرکت بالابان با راه اندازی فروشگاه آنلاین قطعات آسانسور، اقدام به معرفی و فروش ریل آسانسور و درج قیمت به روز شده قطعات آسانسور کرده است و سبدی کامل از انواع ریل های صنعت آسانسور را در این فروشگاه به فروش میرساند.

شابلون ریل آسانسور

شابلون ریل آسانسور همان ساعت تنظیم ریل آسانسور یا ساعت ریل آسانسور است که از گذشته به عنوان یکی از قطعات مهم در نصب ریل آسانسور به کار می رفته است جنس اصلی شابلون ریل آسانسور از آلومنیوم مخصوصی است. شابلون ریل آسانسور وسیله ای است که به کمک آن می توان از هم راستا بودن تیغه ریل ها نسبت به هم اطمینان حاصل کرد. هم چنین این دستگاه انحراف ریل ها را با دقت بسیار بالایی نشان می دهد. این دستگاه در گذشته های دور مورد استفاده قرار می گرفت زیرا با استفاده از آن کار نصاب های آسانسور هم دقیق تر و هم آسان تر می شد ولی برای مدتی شابلون ریل آسانسور به شدت کم تعداد شد و تنها عده معدودی آن را داشتند.

سیم شاقول

نصاب های مختلف ابزار مختلفی جهت شاقول کردن در دسترس دارند . برای شاقول میتوان از ریسمان ، نخ ماهیگیری و سیم فلزی نازک دارای فنریت و جنس محکم استفاده نمود که گزینه آخر پیشنهاد میگردد :زیرا اگر مقاومت شاقول پایین باشد در هنگام جوشکاری براکت ها ممکن است نخ بسوزد و شما را درگیر شاقول ریزی مجدد کند . قمه ریل آسانسور یکی از قطعات پر کاربرد این دستگاه‌ها است که قیمت ناچیزی دارد. در واقع در فرایند نصب آسانسور برای وصل کردن ریل‌های آسانسور روی آهن آلات آسانسور، از این قطعات استفاده می‌شود. لقمه ریل آسانسور دارای انواع گوناگونی است که بسته به نوع آسانسور و طول ریل، از نوع خاصی از آن‌ها استفاده می‌کنند. البته باید به این نکته توجه داشت که لقمه‌ها باید در مدت طولانی همان طور محکم و ثابت باقی بمانند. سیوان لند قصد دارد در این مقاله به بررسی این قطعه‌ی مهم بپردازد. پس تا پایان با ما همراه باشید.

دلیل اهمیت کیفیت و نوع نصب ریل آسانسور چیست؟

یکی از مهمترین بخش های آسانسور ریل آسانسور و کیفیت نوع نصب آن می باشد . به این دلیل که ریل آسانسور ارتباط مستقیم با کیفیت و امنیت آسانسور دارد . علاوه بر این می توان گفت که در صورت افزایش سرعت غیرمنتظره در آسانسور در هنگام ترمز آسانسور ( پاراشوت )، کیفیت ریلهای آسانسور و محل قرارگیری آنها نقش بسزایی دارند. نکات ایمنی لازم برای نصب ریل آسانسور نکته اولیه در نصب ریل‌ها، نصب محکم آن‌ها است که اثرات ناشی از نشست ساختمان به‌سادگی جبران شوند. ریل دارای متعلقاتی از جمله لقمه، براکت، پیچ‌ومهره و… است که با سازه کلی ساختمان محکم و چفت می‌شوند. کابین آسانسورها نیز توسط کفشک به ریل متصل می‌شوند. همچنین باید توجه داشت که در ساختمان‌هایی که ارتفاع بیش از 40 متر دارند نیروی ناشی از اصطکاک ریل با براکت و نیز علاوه بر وزن ریل، نیروی پاشورت هم لحاظ می‌شود. در نتیجه اتصالات آن‌ها باید به‌اندازه کافی محکم و دارای استحکام بالا باشند تا از ایمنی ساختمان اطمینان حاصل کرد.

ریل مناسب چه خصوصیاتی دارد؟

ریلی با کیفیت است که دارای استاندارد ISO اروپایی باشد. اگر ریل موردنظر شما ساخت چین باشد، عبارت SAVERA CHINA مابین دو سوراخ انتهای داخل ریل وجود دارد. مواد اولیه برای ساخت ریل با ISO اروپا تطابق داشته باشند. از فاکتورهای مهم برای انتخاب ریل، کیفیت بالای ریل، قابلیت ارتقای آن و قیمت مناسب آن هستند. شرکت سازندة ریل باید سابقه کاری در پروژه‌های معتبر را داشته باشد.

انواع ریل‌های موجود در ایران

ریل آسانسور از جمله قطعات مهم آسانسور است که انتخاب آن به ویژگی‌هایی همچون ارتفاع آسانسور، سرعت و ظرفیت آسانسور بستگی دارد. در انواع ماشین‌کاری و نورد سرد وجود دارد که هرکدام ویژگی‌های مخصوص خود را دارند. ریل های موجود در بازار ایرانی را می توان به سه گروه اصلی تقسیم کرد. دسته اول محصولات برندها معتبر و بنام جهانی مانند سوپرساورا و مونته فرو ایتالیا هستند. دسته دوم ریل های چینی یا ترک هستند که کیفیت پایین تری دارند. و دسته سوم ریل های ساخت ایران می باشند.
• ریل مونته فرو چین
• ترک (تی 5)
• آیگون ترکیه
• فالکون ترکیه
• ساورا
• مارازی ایتالیا

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خانهدرباره مانمونه کارتماس باما