آسانسور کارگاهی

فهرست مطالب
مقدمه

آسانسورهای کارگاهی بمنظور جابجایی آسان وکارآمد افراد با لحاظ کردن ایمنی های لازم نیز بکار گرفته میشوند و اینکه این آسانسورهای کارگاهی قابلیت منصوب شدن را در هر ساختاری شامل میگردند. آسانسور کارگاهی که تحت عنوان بالابرهای صنعتی هم شناخته میشوند نیز در حقیقت ماشین هایی میباشند که جهت جابجایی ، اعم از افراد و وسایل بکار گرفته میشوند. آسانسورهای کارگاهی از رایج ترین و پر استفاده ترین تجهیزات ساخت و ساز محسوب میگردند و اینکه نصب و راه اندازی این آسانسورها برای نصاب ها امری راحت و آسان میباشد. آسانسورهای کارگاهی در واقع به منظور مقاومت در برابر شرایط جوی مثل سرما و گرما شدیدی تولید شده اند سخت مانند سرما و گرمای شدید چه در فعالیت های ساخت و ساز و چه در فعالیت های صنعتی ساخته شده اند و نیز شرایط آب و هوایی سخت و طاقت فرساست که کارفرما را به نصب و راه اندازی و استفاده از آسانسور کارگاهی وا میدارد. ممکن است نخستین پرسشی که ذهن شما را درگیر کرده و بایستی پاسخ دقیقی به آن داد این باشد که در واقع خود آسانسور کارگاهی چیست و به چه معناست؟ در گذشته ما رشد چشمگیری را از ساخت و ساز برج و آسمان خراش و ساختمان های بلند دیده ایم که از اصلی ترین پیش نیاز ها جهت ساخت آن ها، آسانسور کارگاهی باشد و امکان دارد که از اساسی ترین علت در خصوص توسعه و رشد این پروژه های ساختمانی همین استفاده از آسانسور های کارگاهی باشد.

آسانسور کارگاهی چیست؟

آسانسورهای کارگاهی نوعی بالابر هستند که از آن‌ها در کارگاه‌های ساختمانی، حفر معادن، سد سازی و دیگر پروژه‌های عمرانی برای جابه‌جایی کارگران و حتی مصالحی مثل گچ و سیمان استفاده می‌شود. چرا که در زمان اجرای چنین پروژه‌هایی تردد و دسترسی به طبقات مختلف و قسمت‌های مختلف سازه دشوار است. آسانسور کارگاهی در حین انجام پروژه بر روی سازه نصب می‌شوند و به تردد افراد سهولت می‌بخشند. استفاده از آسانسورهای کارگاهی در محل پروژه باعث افزایش ایمنی، افزایش سرعت کار و صرفه‌جویی در هزینه‌ها می‌شود؛ به همین دلیل نیز امروزه کارگاهی نیست که در آن از آسانسورهای کارگاهی استفاده نشود.

تفاوت آسانسور کارگاهی و معمولی

پیش‌تر تفاوت آسانسور هیدرولیک و کششی که از انواع آسانسورهای معمولی هستند را بررسی کرده‌ایم. حالا می‌خواهیم تفاوت آسانسور کارگاهی و معمولی را بررسی کنیم. آسانسورهای کارگاهی در مقایسه با آسانسورهای معمولی ظرفیت بیشتری دارند. هم‌چنین آسانسورهای کارگاهی بدون تزئینات و کابین‌های زیبا هستند. آسانسورهای کارگاهی می‌توانند هم به صورت ثابت و هم متحرک باشند. این آسانسورها هم‌چنین در مقایسه با آسانسورهای معمولی به تجهیزات بیشتری برای تامین ایمنی نیاز دارند. از جمله لمینت سوییچ و نرده امگا که در آسانسورهای معمولی موجود نیستند.

چرا استفاده از آسانسور کارگاهی الزامی شده است ؟

در گذشته نه چندان دور شاید در هر دهه تعداد انگشت شماری ساختمان بلند با ارتفاعی بیش از ۲۰۰ متر ساخته می شد، اما در هر حال حاضر طبق آخرین آمار های رسمی داده شده در این زمینه در هر دهه بیش از ۱۰۰۰ ساختمان بلند با ارتفاعی بیش از ۲۰۰ متر ساخته می شود که می توان دلیل آن را پیشرفته تر شدن آسانسورهای کاگاهی دانست. آسانسور کارگاهی برای یک پروژه ساختمانی مزایای بسیار زیادی به همراه دارد که اگر با آن ها آشنا باشید، می توانید از آن ها در پروژه های ساختمانی خود استفاده کنید. از آسانسور کارگاهی در چه صنایعی استفاده می شود؟ معمولا در پروژه های پتروشیمی، برج سازی تجاری و مسکونی، ساخت نیروگاه های بزرگ و … از این آسانسورها استفاده می شود چرا که این آسانسورها در زمان و هزینه های پروژه تا حد زیادی صرفه جویی می کند و برای استفاده از آن ها می توان از نیروی محرکه موتور دستگاه استفاده کرد چرا که برای بکار انداختن این دستگاه ها لازم است که از نیروهای محرکه ای مانند برق و موتور و گیربکس استفاده کنید. همچنین در نظر داشته باشید که اگر یک آسانسور کارگاهی برای پروژه خود بگیرید، می توانید از آن در هر شرایط آب و هوایی استفاده کنید.

کاربرد آسانسورهای کارگاهی

آسانسورهای کارگاهی به شما کمک می کنند که خیلی خوب و راحت قادر باشید که کارکنان خود را از طبقه های پایین به بالاترین طبقات ببرید و یا مصالح سنگین را با کمترین میزان انرژی انسانی جابجا کنید و از آن ها استفاده کنید! استفاده از این بالابر ها موضوعی نیست که به تازگی رایج شده باشد و همانطور که اشاره کردیم، سال های زیادی است که از این آسانسورها استفاده می شود. اگر تابحال پروژه های ساختمانی بزرگ و مرتفع را از نزدیک دیده باشید، متوجه می شوید که ساخت آن ها بدون وجود آسانسورهای کارگاهی کار بسیار سخت و دشواری خواهد بود! معمولا برای کاهش زمان پروژه های بزرگ و کمتر هزینه کردن از بالابرهای کارگاهی استفاده می کنند که در این زمینه بسیار موثر خواهد بود. امروز با کرین یاب همراه باشید تا در زمینه تاثیر این آسانسورها بر کسب و کار، شیوه ی استفاده از آن ها و … اطلاعات کامل و جامعی بدست آورید! اساسی ترین کاربرد آسانسور کارگاهی، جابجایی شخص و لوازم میباشد که میتواند اشخاص را از طبقات پایین به بالاترین طبقه منتقل کند همچنین مصالح سنگین را هم بدون دخالت نیروی انسانی میتوان جابجا نمود. چنانچه که تا به امروز پروژه های ساختمانی بزرگ و مرتفع را از نزدیک دیده باشید،در میابید که ساخت این ساختمان ها بدون بهره بردن از آسانسورهای کارگاهی تقریبا غیر ممکن خواهد بود. اغلب بمنظور صرفه جویی در وقت و زمان و هزینه های پروژه های ساخت آسانسورهای کارگاهی ابه کار گرفته میشوند که در این زمینه اثرگذار خواهد بود. وقتی که از ساخت برج و پروژه هایی اعم از مسکونی و تجاری ، پالایشگاه هاو… بحث میشود، بهره بردن از آسانسور کارگاهی نیز امری لازم و ضروریتلقی میگردد چرا که اسانسور کارگاهی جدا از کارایی بالا و مناسب بودن از لحاظ هزیته میتواند در سرعت انجام کار های ساخت کمک بزرگ را کارفرما و اجراکنندگان ساختمان نماید.

پیشرفت تکنولوژی و لزوم استفاده از آسانسور کارگاهی

امروزه محیط های کارگاهی و کارخانه ای به سبب افزایش حجم کاری، وسعت زیادی پیدا کرده اند و در نتیجه این موجب شده تا گاه لازم باشد افراد، تکنسین ها و تجهیزات و مصالح برای کار در ارتفاع و یا هم سطح سازی با یک مکان به نقاط بالاتری فرستاده شوند. آسانسور کارگاهی و یا بالابر ها تجهیزاتی هستند که این امر را برای ما میسر ساخته و در حال حاضر در کارگاه ها، ساختمان های در حال ساخت، سد ها، پالایشگاه ها، پتروشیمی ها و سکوهای نفتی مورد استفاده قرار می گیرند. آسانسورکارگاهی که برای حمل بار و حمل افراد مورد استفاده قرار می گیرند فرآیند ساخت و ساز را سرعت می بخشند. مکانیزم حرکت این بالابرها با بالاکشنده ها، جرثقیل ها و لیفتراک ها متفاوت است و تقریبا عملکردی شبیه به آسانسور است که محیط های آپارتمانی دیده ایم اما ظرفیت، ایمنی و ظاهر متفاوتی دارد. این آسانسورها معمولا از نیروی محرکه چند موتور الکتریکی برای حرکت عمودی استفاده می کنند.

انواع آسانسور کارگاهی

انواع آسانسورهای کارگاهی را می‌توان براسا وزن‌ها یا ثابت و متحرک بودن آن‌ها دسته‌بندی کرد. انواع آسانسورهای کارگاهی از نظر وزن
انواع آسانسورهای کارگاهی از نظر وزن عبارتند از:
• آسانسورهای کارگاهی ۵۰۰ کیلویی
• آسانسورهای کارگاهی ۱ تنی
• آسانسورهای کارگاهی ۱.۵ تنی
• آسانسورهای کارگاهی ۲ تنی
• آسانسورهای کارگاهی ۲.۵ تنی
• آسانسورهای کارگاهی ۳ تنی

انواع مختلف آسانسور کارگاهی چیست ؟

بالابرهای کارگاهی دارای دو نوع زیر می باشد :
آسانسور کارگاهی ،بالابر کارگاهی سیار
آسانسور کارگاهی ، بالابر کارگاهی ثابت آسانسور کارگاهی سیار برای جا به جا کردن وسایل سنگین استفاده می شوند و به سه نوع آسانسور کارگاهی ثابت هیدرولیک جک مستقیم و آسانسور کارگاهی ثابت زنجیری و کابلی هیدرولیکی و آسانسور کارگاهی ثابت آکاردئونی تقسیم می شوند. بالابر کارگاهی ثابت دارای دو نوع بالابر کارگاهی نوار دنده ای و وینچی می باشد که نوع نواردنده ای ایمن ترین آنهاست. آسانسورهای کارگاهی بر اساس ظرفیت های مختلفی طراحی و با توجه به نیاز مشتریان در اندازه های متفاوتی در بازار عرضه می شوند. فاکتورهایی مانند وزن قابل تحمل، سرعت حرکت، حداکثر ارتفاع قابل دسترسی، ایمنی و مکانیزم مورد استفاده در قیمت تمام شده آن موثر است. آسانسورهای تولید شده معمولا در سه ظرفیت ۱۵۰۰،۲۰۰۰،۲۵۰۰و ۱۲۰۰ کیلوگرمی و با سرعت های مختلفی تولید می شوند. این آسانسورها قابلیت رسیدن تا ارتفاع ۱۵۰ متری را دارا می باشند .
آسانسور کارگاهی ثابت
آسانسور کارگاهی ثابت همان‌طور که از اسمش پیداست در یک محل از پروژه ثابت است و نمی‌توان آن را جا به جا کرد. این آسانسورها نیاز به چاهک چاله دارند و در انواع آسانسورهای کارگاهی ثابت زنجیری، آکاردئونی و کابلی هیدرولیکی موجود هستند. معمولا بعد از این که پروژه تمام شد، در همان محل آسانسور ثابت، آسانسور معمولی نصب می‌شود. آسانسورهای کارگاهی ثابت را می‌توان با اضافه کردن جک‌های هیدرولیکی تقویت کرد
آسانسور کارگاهی متحرک
آسانسورهای کارگاهی متحرک برخلاف نوع ثابت قابلیت جا به جایی دارند. این آسانسورها دیگر نیاز به چاهک ندارند و می‌تواند در هر جای پروژه از آن‌ها استفاده کرد. چنین آسانسورهایی برای نصب موقت در محل پروژه‌های درون شهری مناسب هستند. انواع آسانسور هایکارگاهی متحرک هم به صورت افقی است و هم به صورت عمودی. از مهم‌ترین کاربردهای آسانسور کارگاهی متحرک می‌توان به حمل بارهای سنگین در کارخانه‌ها، تمیز کردن شیشه‌های برج‌ها و تعویض چراغ دکل‌ها اشاره کرد.

اجزاء مختلف آسانسور کارگاهی چیست ؟

پایه تثبیت یا شاسی دستگاه
سکشن های ارتفاعی یا دکل
کابین اسانسور یا محفظه امن
موتور های الکتریکی که بر اساس تناژ آسانسور می تواند متفاوت باشد
تابلو برق و سیستم اینورتر که بر اساس قدرت موتورها متفاوت می باشد
سیستم های ایمنی شامل محدود کننده ها و قطع کن ها
پاراشوت یا سیستم ایمنی سقوط آزاد
کلید اضطراری یا استپ که در مواقع ضروری جهت توقف دستگاه تعبیه شده است
مانیتور یا ( HMI ) که در واقع نمایشگر خطاهای احتمالی و مشخصات دستگاه و …. می باشد

مشخصات آسانسورهای کارگاهی

آسانسورهای کارگاهی براساس فاکتورهای زیر دسته بندی شده و مورد استفاده قرار میگیرند
ظرفیت و تناژ آسانسور کارگاهی
سرعت آسانسور کارگاهی ( متر بردقیقه )
ابعاد کابین آسانسور کارگاهی
تعداد موتورهای آسانسور کارگاهی
سیستم ایمنی آسانسور کارگاهی

اجزای مهم در ایمنی آسانسورهای کارگاهی

آسانسورهای کارگاهی به دلیل استفاده در محیط های شلوغ و با رفت و آمد زیاد و تعداد دفعات استفاده از آنها و همچنین به علت وزن زیاد بارهایی که در آنها قرار می دهند باید دارای ایمنی بسیار بالایی باشند. از این رو در تمام این آسانسورهای کارگاهی تجهیزات ایمنی قابل قبولی تعبیه شده است. این تجهیزات ایمنی شامل پاراشوت ، قطع کن های حد بالا و پایین ، کلید اضطراری ، لودسل وزن و ترمز های موتور ها هستند ممکن است که برخی بالابرها دارای اجزای بیشتر و یا کمتری باشند، اما بصورت کلی اجزای یک آسانسور کارگاهی عبارت است از: حفاظ اطراف اتاقک آسانسور تمامی آسانسورهای کارگاهی استاندارد از هر نوعی که باشند، دارای این حفاظ هستند! همانطور که خودتان هم حدس می زنید، این حفاظ کمک می کند کابین بالابر کارگاهی محدود شود و از بروز اتفاقات ناگوار مانند سقوط بار و یا افراد جلوگیری شود. این موضوع یکی از بخش هایی است که باید به درستی قرار بگیرد.
نرده امگا
اگر به یک بالابر استاندارد نگاهی بیندازید، متوجه می شوید که آن ها دارای یک نرده در قسمت ورود و خروج فرد یا بار هستند! هنگامی که فرد به مقصد خود در طبقه بالاتر یا پایین تر برسد، این نرده تکان می خورد و یا بصورت اتوماتیک بسته به نوع آسانسور جابجا می شود. در حین عملیات جابجایی این نرده باز نمی شود و قابلیت تکان خوردن را ندارد!
سوئیچ های ایمنی
همانطور که بارها اشاره کرده ایم در پروژه های ساختمانی مهم ترین بخشی که باید به آن توجه شود و در اولویت قرار بگیرد، امنیت است! برای این موضوع در نصب آسانسورهای کارگاهی هم بخش هایی وجود دارد که به ما کمک می کند با خیال راحت تر از بالابر استفاده کنیم. یکی از همین موضوعات سوئیچ های ایمنی است! معمولا از هر شرکتی که سفارش این نوع آسانسورها را داشته باشید، کارشناسان علاوه بر نصب استاندارد خود آسانسور اقدام به نصب سویچ در ابتدا و انتهای مسیر حرکت آسانسور می کنند! این کار فایده بسیار مهمی دارد و آن جلوگیری از سقوط و دیگر خطرات مشابه است. اگر در این زمینه نیاز به کمک و یا مشاوره دارید، می توانید با کارشناسان کرین یاب تماس بگیرید. محدود کننده های انتهای مسیر حرکتی آسانسور برای این که ترمزها و سوئیچ های ایمنی به درستی عمل کنند، لازم است که حتما از این قطعه استفاده شود. این موضوع یعنی نداشتن قطعه محدود کننده انتهای مسیر حرکتی آسانسور ممکن است خیلی گران تمام شود و خسارات زیادی به بار آورد. اگر از شرکت های استانداردی در این زمینه کمک خواسته اید که آسانسور کارگاهی شما را نصب کنند، حتما مطمئن شوید که از این قطعه استفاده شده است. شاید می پرسید که کار این قطعه چیست و چرا از آن استفاده می شود؟ باید به شما بگوییم که این قطعات در واقع مکانیکی هستند و کمکمی کنند که مسیر حرکت آسانسور کمی محدودتر شود! همین کار ساده می تواند تا حد زیادی از بروز خطراتی مانند سقوط جلوگیری کند. آیا تا بحال تجربه استفاده از این بالابرها را داشته اید؟
پاراشوت
از دیگر بخش های مهم یک بالابر کارگاهی که در بالابردن امنیت آن نقش مهمی را بر عهده دارد، پاراشوت است! قطعه ای که نصب آن دارای تخصص خاصی است و تنها مهندسان باتجربه از آن استفاده می کنند. این قطعه مانند دیگر قطعاتی که در بالا به شما معرفی کردیم دارای کابردی برای جلوگیری از سقوط آسانسور به صورت ناگهانی است. اگر از این قطعه در آسانسور خود استفاده کنید، یک مزیت به آن اضافه کرده اید.

کاربرد آسانسورهای کارگاهی در صنایع غذایی و دارویی

اگر در زمینه صنایع غذایی و یا دارویی کار می کنید و یا کار کرده باشید، مطلع هستید که حتما برای تولید این موارد نیاز به مواد اولیه است که معمولا به دو شکل پودری یا گرانولی از آن ها استفاده می شود. در کارخانه های تولید دارو یا صنایع غذایی این مواد اولیه را در یک ارتفاع بالا درون یک مخزن نگه می دارند که برای رفتن به آن مخزن بهترین راه استفاده از دستگاه هایی با نام بالابر کارگاهی یا آسانسور است! آسانسورهایی که برای جابجایی این موارد در یک کارخانه صنایع غذایی و دارویی استفاده می شوند، عمدتا از نوع کاسه ای هستند. آسانسور کاسه ای نوعی بالابر است که از بخش چند اصلی با نام های باکت، کاسه یا قاشق استفاده کرده است. در واقع این اجزا در انتقال مواد اولیه پودری یا گرانولی در این کارخانه ها موثر هستند. اگر برای کارخانه تولید مواد غذایی یا دارویی خود نیاز به موارد این چنینی دارید، لازم است که حتما به موارد زیر قبل از خرید حتما دقت داشته باشید: نوع و جنس موادی که می خواهید بالابر برای شما از مخزن خارج و یا وارد کند!
حداکثر میزان وزن در هر جابجایی باید چقدر باشد؟
حداکثر دمایی که ممکن است بر عملکرد دستگاه تاثیر بگذارد، چقدر است؟
زیرساخت های لازم برای استفاده از آسانسور کارگاهی در کارخانه شما به چه شکل است؟ اگر با شرکت های معتبر در این زمینه تماس بگیرید، متوجه می شوید که این نوع آسانسورها هر کدام دارای خصوصیات خاص و متفاوتی با یکدیگر هستند که بسته به نوع کار خود باید از آن ها استفاده کنید. در این زمینه می توانید از مشاوره رایگان کارشناسان کرین یاب استفاده کنید.

استانداردهای آسانسورهای کارگاهی

آسانسورهای کارگاهی باید دارای مشخصات فنی زیر باشند:
• اندازه اتاقک آسانسورهای کارگاهی باید دقیقا اندازه چاله باشد و از آن کوچک‌تر یا بزرگ‌تر نباشد.
• جنس اتاقک آسانسور کارگاهی باید از ورق پانچ شده یا فلز باشد.
• در صورت سوار شدن افراد یا بار بیش از ظرفیت آسانسور، آسانسور باید با سرویس overload متوقف شود.
• آسانسور باید حتما مجهز به سیستم پاراشوت باشد.
• حداکثر میزان باری که با آسانسورهای کارگاهی جا به جا می‌شود باید مطابق با ظرفیت آن باشد.
• تمامی آسانسورهای کارگاهی باید نشان استاندارد ملی و بین‌المللی داشته باشند.
• مکانیزم حرکتی آسانسورهای کارگاهی باید در بالاترین حد خود باشد.

مزایای آسانسورهای کارگاهی

آسانسورهای کارگاهی مزایای متعددی دارند که برخی از آن‌ها عبارتند از:
• آسانسور کارگاهی سرعت پیشرفت پروژه را بالا می‌برند.
• استفاده از آسانسورهای کارگاهیهزینه‌های پروژه را کاهش می‌دهند.
• آسانسورهای کارگاهی ایمنی افراد را تضمین می‌کنند.
• آسانسورهای کارگاهی در برابر سقوط ایمن هستند.
• این آسانسورها به سیستم محرکه نوار دنده‌ای مجهز هستند.
• مجهز بودن به سیستم overload برای بررسی ظرفیت.

تاثیر آسانسور کارگاهی بر روی امنیت کارکنان و پروژه

در هر پروژه ای که از اصول استاندارد، پیروی می شود اگر نگاهی بیندازید، متوجه می شوید که امنیت کارکنان و پروژه بصورت کلی بالاترین اولولیت را برای صاحبان پروژه دارد. در واقع هیچ چیزی را نمی توان مهم تر از امنیت کارکنان و افرادی دانست که در پروژه حضور دارند! همچنین اگر برای صاحبان پروژه تنها منافع مالی مد نظر باشد، بازهم هیچ وسیله ای را بهتر از آسانسور کارگاهی برای جابجایی مصالح به طبقات بالا نمی توانید پیدا کنید. در نظر داشته باشید که تمامی سطوح و استانداردهای یک آسانسور در یک برج ساخته شده را می توانید در یک آسانسور کارگاهی پیدا کنید چرا که در ساخت هر دوی این آسانسورها تمامی استانداردهای امنیتی مورد توجه قرار گرفته است. در این زمینه اگر نیاز به کمک و یا راهنمایی دارید، می توانید با کارشناسان کرین یاب تماس بگیرید و مشاوره رایگان دریافت کنید. کاهش هزینه های پروژه با استفاده از آسانسور کارگاهی شاید مهم ترین مسئله در یک پروژه بعد از امنیت، مدیریت صحیح منابع وقت و پول باشد! در واقع این موضوع به قدری مهم است که رشته ای هم در این زمینه در دانشگاه وجود دارد که به دانشجویان یاد می دهد چگونه با مدیریت صحیح پروژه هزینه های خود را کاهش دهند. هر چقدر که استفاده از ابزارها و وسایل بتواند میزان کارایی و بهره وری را در یک پروژه افزایش دهد، افراد بیشتر قادر خواهند بود که استفاده بهتری داشته باشند. آسانسور کارگاهی و صرفه جویی در وقت هنگامی که در پروژه های بزرگ ساختمانی از آسانسورهای کارگاهی و بالابرهای مجاز و استاندارد استفاده می شود، شاهد این موضوع هستیم که زمان انجام کارها با استفاده از این دستگاه ها تا حد بسیار زیادی کاهش پیدا می کند و همین موضوع باعث می شود که مدت ز مان انجام کل پروژ تا حد زیادی کاهش پیدا کند و این موضوع در کاهش هزینه ها و قیمت تمام شده محصول خواهد داشت. شاید برای شما توضیحات بالاتر کاملا واضح نبود به همین دلیل اجازه دهید برای شما یک مثال بزنیم تا بیشتر با این اصل آشنا شوید! طبق آمارهای رسمی منتشر شده برای ساخت برج های بزرگی مانند برج خلیفه ۲۵۰۰ نفر بصورت همزمان مشغول کار بوده اند! در صورت نبودن مکان و فضایی برای جابجایی کارکنان متوجه این موضوع می شویم که برای جابجایی کارگران از پایین ساختمان به محل کارشان حدود ۱.۵ ساعت زمان لازم بود و هنگام خروج از کار خود باید ۱.۵ ساعت دیگر را هم برای ترک محل و رسیدن به درب خروجی زمان می گذاشتند! بعد از بوجود آمدن آسانسورهای کارگاهی و رایج شدن استفاده از آن ها شاهد این موضوع بودیم که این فرآیند چقدر سریع تر انجام می شد! طبق گزارشات رسیده یک آسانسور کارگاهی می تواند تا حتی ۳ برابر زمان رسیدن کارکنان به محل کارشان را افزایش ببخشد. اگر شما هم می خواهید که پروژه ی شما با سرعت بهتری پیشرفت کند، توصیه می کنیم که حتما از آسانسور کارگاهی استفاده کنید.

آسانسورهای کارگاهی در صنایع مختلف

شاید تصور می کنید که تنها در برج های مسکونی و یا تجاری بزرگ از این آسانسورها استفاده می شود، اما باید در نظر داشته باشید که با توجه به تعداد افراد، مصالح و شرایطی که وجود دارد می توانید از آسانسورهای کارگاهی مختلف استفاده کنید. شاید مهم ترین دسته بندی های آسانسورهای کارگاهی و کاربرد انها شامل موارد زیر باشد:
• آسانسور کارگاهی در حفر معدن و استخراج منابع
• استفاده از آسانسورهای کارگاهی در ساخت راه ها و پل های بلند
• مجتمع های فلز و فولاد
• ساختمان سازی و برج های مرتفع
• مرمت و بازسازی آثار تاریخی و گردشگری
• بنادر و کشتی سازی
• نفت، گاز و پتروشیمی
• و … همچنین می توان آسانسورهای کارگاهی را برا اساس نوع کاربردشان به سه دسته صنعتی، ساختمانی و حمل و نقل دسته بندی کرد. در ادامه بیشتر شما را با این دسته بندی ها آشنا می کنیم تا خصوصیات آن ها را قبل از سفارش بشناسید:

آسانسور کارگاهی صنعتی

یکی از رایج ترین و پرکاربردترین نوع آسانسورهای کارگاهی که در ایران استفاده می شود، نوع صنعتی این آسانسور است که خود نیز به انواع مختلفی قابل تقسیم است که آسانسور ضد انفجار، مواد پودری و … جزو آن ها محسوب می شوند.

آسانسورهای ساختمانی

از ابتدای این مقاله در مورد این نوع از آسانسورهای کارگاهی زیاد صحبت کردیم تا به شما کمک کند خیلی راحت تر آن ها را بشناسید و از آن ها استفاده کنید. آسانسورهای ساختمانی کارگاهی به انواع آسانسور مصالح، نفر و مصالح، داربست آسانسوری و … تقسیم می شوند. مزیت های استفاده از آسانسور کارگاهی را بیشتر بشناسیم شاید به مواردی مانند صرفه جویی در زمان و هزینه اشاره کردیم، اما در نظر نگرفتیم که دیگر مزیت های آسانسور کارگاهی چیست؟ علاوه برا افزایش سرعت بسیار بالا، افزایش امنیت کارکنان و کارگران استفاده از این آسانسور می تواند، مزایای زیر را هم برای شما داشته باشد:
عدم نیاز به ساخت زیرساز
ساخت زیرساخت برای استفاده از آسانسور کارگاهی باعث می شود که زمان زیادی را صاحبان پروژه از دست بدهند و این موضوع می تواند برای آن ها ضررهای مالی بزرگی داشته باشد! خوشبختانه این روزها برای استفاده از آسانسورهای کارگاهی نیازی نیست که حتما زیرساخت های مختلفی را فراهم کرد. در این زمینه اگر نیاز به کمک داشتید، می توانید از کارشناسان ما کمک بگیرید تا شما را راهنمایی کنند. توانایی افزایش ارتفاع به میزان مورد نیاز
یکی از کاربردهای اصلی این نوع از آسانسور این است که شما می توانید با افزایش تعداد طبقات، ارتفاع آسانسور هم به راحتی افزایش دهید. این کار باعث می شو که نگرانی های مختلفی در این زمینه نداشته باشید و فکر نکنید که چگونه می توان این کار را انجام داد! در این زمینه کارشناسان ما با برنامه ریزی شما زمانبندی های مناسبی برای افزایش ارتفاع آسانسور کارگاهی در نظر می گیرند.
سیستم عملکردی و رابط کاربری آسان
یکی از مشکلات و دغدغه های اصلی افرادی که می خواهند از سیستم های کارگاهی استفاده کنند، این است که چگونه می توانند با استفاده از ابزارهایی که نیاز به تخصص خاصی ندارند استفاده کنند تا تمامی کارکنان و کارگران آن ها بتوانند از آن ها استفاده کنند. یکی از مزیت های آسانسورهای کارگاهی، سیستم عملکردی و رابط کاربری آسان آن هاست. در واقع این سیستم به آن ها کمک می کند که خیلی خوب و راحت قادر باشند که از این وسیله استفاده کنند.
امکان جابجایی بارهای سنگین در انواع مختلف
مهم نیست که از کدام نوع آسانسور کارگاهی استفاده می کنید در هر صورت شما نیاز دارید که از این آسانسورها استفاده کنید. شما برای پیشرفت پروژه خود نیاز دارید که حتما از این دستگاه استفاده کنید چرا که بدون آن جابجایی و حمل بار کار بسیار سخت و دشواری خواهد بود. اگر در این زمینه مشکلی داشتید و یا نمی دانستید که چگونه آسانسور شما قادر است که بارهای سنگین را جابجا کند، می توانید با تماس گرفتن با مشاوران ما از راهنمایی آن ها بصورت رایگان استفاده کنید.
آسانسورها جزو انکار ناپذیر ساختمان های بلند
از هنگامی که نقشه ساخت یک ساختمان مرتفع کشیده می شود تا زمانی که ساخته و آماده تحویل به مالکین می شود، شاهد این هستیم که استفاده از آسانسورها بسیار مهم و حیاتی محسوب می شود بصورتی که بدون آسانسورهای کارگاهی نمی توان ساختمان بلندی ساخت و بدون آسانسورهای کارگاهی نمی توان طبقات ساختمان ها و برج های بلند را پیمود و به طبقات بالاتر رفت.
آشنایی با بخش های مختلف یک بالابر کارگاهی
یکی از سوالاتی که بارها پرسیده می شود، این است که اصلا در یک آسانسوری که در پروژه های ساختمانی مورد استفاده قرار می گیرد، چه اجزایی بکار می رود که باعث کاربردهای آن مانند افزایش امنیت می شود. همانطور که در جریان هستید، این دستگاه ها باید دارای ساختار های خاصی باشن که ایمنی در آن ها رعایت شده باشد. همچنین باید بدانید که معمولا پس از ساخت و یا نصب یک آسانسور کارگاهی باید آن توسط یک فرد مجاز و حرفه ای تایید شود.

بالابرهای کارگاهی چگونه نصب می شوند؟

این سیستم ها بر اساس نوع خودشان به شیوه های مختلفی معمولا نصب می شوند اما بصورت کلی اگر بخواهیم مراحل نصب آسانسور کارگاهی را توضیح دهیم، می توانیم به اقدامات زیر اشاره کنیم: در کف ساختمان و یا پروژه ابتدا فضایی برای نصب آسانسور درست می کنند
نیازی به ساخت پایه خاصی برای این آسانسورها نیست
بعد از ساخت بخش کف اقدام به نصب سکشنهای اسانسور کارگاهی و سپس کابین می کنیم
بعد از نصب کابین در فواصل لازم کمربند ها را نصب می کنیم
سیستم های برقی از قبیل تابلو برق ها و سیستم های ایمنی نصب می شوند
تست اطمینان از امنیت نصب صورت می گیرد
در صورت مثبت بودن تست می توان از آسانسور استفاده کرد و بار و نیروهای انسانی را جابجا کرد

بازرسی های فنی آسانسور کارگاهی

با توجه به ایمنی خاصی که باید در مورد استفاده از آسانسورهای کارگاهی رعایت شود، استانداردهای جهانی و کشوری خاصی برای آن در نظر گرفته شده است که کمک می کند تا شکل برطرف شود. همانطور که می دانید، سازه های ساختمانی روز به روز گسترش بیشتری پیدا می کنند و نیاز به این آسانسورها به صورت ایمن افزایش پیدا می کند. همین موضوع باعث شده است که بازرسی های فنی بر روی روند نصب و ساخت این دستگاه ها انجام بشود تا مشکلاتی که در حین کار ممکن است، پیش بیایند به حداقل برسند. شاید برای شما هم جالب باشد که بدانید ساخت یک آسانسور کارگاهی استاندارد تا حد زیادی نیاز به تلاش مهندسین مکانیک، الکترونیک، برق و … دارد! همین موضوع باعث می شود که ظرافت های خاصی در استاندارد گذاری امنیتی آن وجود داشته باشد که نیاز به بازرسی ها را نشان می دهد. معمولا گواهی های شروع به کار و پایان کار ساختمان ها بعد از تایید شدن صد در صدی آسانسور است! متاسفانه با پیشرفت قوانین در این زمینه هنوز هم شاهد کمبودهایی در این قسمت هستیم، اما اگر شما از یک شرکت حرفه ای با کادری متخصص در این زمینه کمک خواسته باشید، به شما اطمینان می دهیم که بدون هیچ دغدغه ای می توانید از آسانسورهای کارگاهی استفاده کنید و نگرانی از بابت مشکلات فنی نداشته باشید.

چرا باید از بازرسی های فنی استفاده کنیم؟

از جمله دلایلی که باعث می شود، احساس نیاز به این موضوع باشد، نکات فنی است که گاهی برخی از افراد بی تجربه انجام نمی دهند که در حین انجام کار ممکن است خسارات مالی و جانی به بار آورد! اگر کسی را در این زمینه ندارید و احساس می کنید که آسانسور شما باید از نظر فنی مورد بازرسی قرار بگیرد، می توانید از کارشناسان ما کمک بگیرید. آسانسورهای کارگاهی در بنادر چه کاربردی دارند؟ همانطور که می دانید از بالابرهای کارگاهی در بنادر و کشتی رانی هم زیاد استفاده می شود. استفاده از این نوع بالابرها در بنادر می تواند، خاصیت های زیر را ایجاد کند:

خرابی کمتر و مراقبت آسان

طیق تجربیات و تحقیقاتی که در این زمینه انجام شده است، کارشناسان و تکنیسن ها متوجه شدند که استفاده از بالابر کارگاهی در بنادر نسبت به سایر وسایل هم هم آسان تر نصب می شود، هم تعمیر و نگهداری آن راحت تر و کم دردسر تر است. خرابی کمتر و صرفه جویی در زمان هم از دیگر مزایای این دستگاه است که در کل باعث می شود این دستگاه مناسب تر از سایر گزینه ها باشد. افزایش بهره وری در بنادر بنادر را بدون آسانسور کارگاهی تصور کنید؟ چه شکلی شده است؟ کارگران مجورند که خودشان بارها را جابجا کنند؟ بله تصور بنادر بدون این بالابرها هم اصلا کار آسانی نیست! این دستگاه در کمترین حالت قادر است که بدون صرف نیروی انسانی و بدون محدودیت آن به انتقال و جابجایی بار بپردازد و این کار را راحت انجام بدهد. همچنین با تعمیر سریع این دستگاه نسبت به سایر دستگاه ها و مشکلات انسانی از دیگر دلایلی است که می توانیم بگوییم این وسیله باعث افزایش بهره وری شده است.

افزایش امنیت

اگر انسان ها خود می خواستند که این کار را انجام دهند و یا از نردبان ها و ریل ها برای این کار استفاده کنند در شرایط نامناسب آب و هوایی احتمال وقوع خطرات بسیار زیاد است، در حالی که استفاده از این دستگاه ها کار را بسیار راحت می کند. در واقع فرآیند کار و امنیت آن در این مقوله ها به شدت افزایش پیدا می کند.

برای انتخاب آسانسور کارگاهی باید چه معیارهایی داشته باشیم؟

با پیشرفت تکنولوژی و علوم که باعث بهبود صنعت ساختمانی شد، استفاده از این نوع آسانسورها خیلی رایج شد و انواع متفاوتی پیدا کرد که باعث شد با توجه به نوع کار خود انتخاب کنیم که از کدام نوع آسانسور باید استفاده کنیم. در واقع معیارهایی در این زمینه وجود دارد که توجه به آن ها می تواند باعث شود که بهترین انتخاب را در این زمینه داشته باشیم. هر آسانسور با توجه به ویژگی های ساخت خود می تواند در میزان امنیت و سرعت حرکت متفاوت باشد. برای هر گروه صنعتی خاصی لازم است که از نوع ویژه ای استفاده شود که شرایط آن سازگاری زیادی با کار آسانسور داشته باشد! در این زمینه معیارها و مسائلی مطرح می شوند که می توانند در فرآیند انتخاب به شما کمک شایسته ای بکنند. در این زمینه می توان به موارد زیر اشاره کرد:
• نوع محموله و باری که قرار است جابجا شود
• میزان فضایی که برای نصب و استفاده در نظر گرفته شده است
• حداکثر میزان ظرفیت بار می خواهیم چه مقدار باشد؟
• تا چه ارتفاعی می خواهیم بارها جابجا شوند؟
• سرعت حرکت مورد نیاز چقدر است
• میزان برق مصرفی باید در چه محدوده ای باشد
• توان و قدرت الکتروموتور باید چه میزان باشد
• اندازه و ابعاد کابین باید به چه صورت باشد
• امنیت دستگاه با توجه به کاربری آن باید چگونه باشد؟ آیا باید شرایط ساخت هم در نظر گرفته شود؟
• شرکت سازنده و یا نصب کننده چه خدماتی ارائه می کند؟
• آیا نیروهای فنی شرکت طرف قرارداد به اندازه ی کافی متخصص هستند؟
• و …

مراحل نصب آسانسور کارگاهی

• پایه های تثبیت آسانسور کارگاهی را بر روی فونداسیون مستقر شده و به وسیله رول بولت ها درون فونداسیون تثبیت می شوند.
• تعدادی سکشن بر روی پایه های تثبیت به کمک پیچ و مهره نصب می گردد.
• کابین آسانسور کارگاهی بر روی پایه ها نصب شده و موتور و گیربکس ها روی کابین نصب می شود و دوباره تعدادی سکشن بر روی سکشن های قبلی اضافه می گردد.
• سکشن های نصب شده اولیه انکراژ شده و یک عدد کابل گیر بر روی سکشن آسانسور کارگاهی نصب می گردد.
• 10 عدد سکشن نیز دوباره به سکشن های قبلی اضافه شده و انکراژ می گردد.
• کابل گیر دوم نیز بر روی آسانسور کارگاهی نصب شده و تابلو برق و اتصالات جهت راه اندازی بر روی کابین نصب می گردد.
• جهت حرکت کابین در ارتفاع سکشن ها تا ارتفاع مورد نظر نصب شده و استوپر مکانیکی حد بالا بر روی سکشن بسته می شود.
• در انتهای کار میکرو سوئیچ ها را بر روی کابین نصب کرده و آن ها را تنظیم می نماییم.
• جهت افزایش ایمنی، فنر هایی در زیر کابین آسانسور کارگاهی نصب شده و هند ریل های بالای کابین بسته می شود.
• لازم به ذکر است تمامی مراحل نصب و راه اندازی آسانسور کارگاهی توسط تیم حرفه ای هایپر صنعت فامکو صورت گرفته و مراحل فوق شرحی از چگونگی نصب آسانسور کارگاهی در پروژه های اجرایی می باشد.

نحوه انتخاب آسانسور کارگاهی

با پیشرفت تکنولوژی در زمینه صنعت ساخت و ساز، استفاده از آسانسور کارگاهی بسیار رواج پیدا نموده و باعث شده با توجه به حجم عملیاتی پروژه آسانسور کارگاهی را انتخاب نماییم. معیارهای متفاوتی در زمینه ساخت و طراحی آسانسور کارگاهی مناسب یک پروژه وجود دارد که هر کدام در میزان امنیت، سرعت پیشرفت و هزینه های مصرفی پروژه تاثیر گذار است. در ادامه با تعدادی از نکات مهم در خرید آسانسور کارگاهی مناسب را بررسی می نماییم.
1. مقدار ظرفیت مورد نیاز جهت جابجایی افراد کارگاه و مصالح
2. مقدار فضای در نظر گرفته شده جهت نصب آسانسور کارگاهی
3. میزان ارتفاع سازه و سرعت حرکت مورد نیاز
4. نوع برق موجود در کارگاه
5. میزان توان و قدرت الکتروموتور هایپر صنعت فامکو به همراه ارائه مشاوره تخصصی در زمینه راهنمایی و انتخاب آسانسور کارگاهی، خدمت شما مشتریان گرامی می باشد.

نکات استفاده از آسانسور کارگاهی

• از حمل و جابجایی افراد و مصالح بیش از ظرفیت تعیین شده خودداری نمایید.
• فضای چاهک آسانسور کارگاهی باید کاملا پوشیده و دارای کف، دیوار و سقف مستحکم باشد.
• دیواره های چاهک آسانسور کارگاهی باید فاقد هرگونه ترک و حفره بوده و همچنین باید کاملا تراز و یکنواخت باشد.
• وجود وزنه لامپ های تونلی، کلید قطع کن اضطراری، وزنه تعادل، ریل های راهنما، فلکه هرز گرد، گاورنر و سیم بکسل ها درون چاهک آسانسور الزامی می باشد.
• قبل از راه اندازی دستگاه، از نصب صحیح ضربه گیرها درون چاهک آسانسور کارگاهی اطمینان حاصل نمایید.
• نصب پاراشوت و نحوه صحیح عملکرد گاورنر قبل از راه اندازی آسانسور کارگاهی مورد بازدید قرار گیرد.
• به صورت روزانه و هفتگی اجزای مهم آسانسور کارگاهی را مورد بازدید قرار داده و در صورت مشاهده هرگونه ایراد از حمل افراد توسط دستگاه خودداری نمایید.
• از نزدیک شدن به نرده امگا در هنگام حرکت آسانسور کارگاهی در بین طبقات اجتناب نمایید.

تعمیر و نگهداری آسانسور کارگاهی

بعد از شناخت کافی و دانستن کلیه مواردی که درباره یک اسانسور کارگاهی باید بدانیم بحث تعمیرات و نگهداری یکی از موضوعات بسیار مهم به شمار می اید . که در جهت حفظ و نگهداشت این دستگاه و همچنین جلوگیری از ایجاد خطرات جبران ناپذیر انسانی و مالی باید از افراد مجرب و متخصص در این حوزه استفاده نمود . این سوال ها به تمامی کارفرمایان کمک می کند که بهترین انتخاب با ویژگی های بی نظیری داشته باشند. در واقع این کار به آن ها کمک می کند که بدون هیچ مشکلی کار خود را پیش ببرند و از خطرات احتمالی دور باشند نکات مهم بشرح زیر است:
• از افراد متخصص و مجرب جهت تعمیر آسانسور کارگاهی استفاده نمایید.
• آسانسور کارگاهی باید هر 12 ماه توسط یک تکنسین مجرب مورد بازدید قرار گرفته و قطعات آن سرویس شود.
• تعویض به موقعه قطعات مصرفی و استفاده از قطعات اصلی یکی از عوامل عدم افت عملکرد آسانسور کارگاهی می باشد.
• در صورت مشاهده شکستگی و پوسیدگی در شکسن ها در سریع ترین زمان ممکن نسبت به تعویض آن با شکسن نو اقدام فرمایید.
• جهت انتقال آسانسور کارگاهی به پروژه دیگر از تکنسین های مجرب جهت انتقال و نصب دستگاه استفاده نمایید.
• به صورت هفتگی موارد زیر قبل از راه اندازی دستگاه مورد بازدید کامل قرار گرفته و در صورت مشاهده هرگونه مشکل با نمایندگی های مجاز تعمیرات آسانسور کارگاهی تماس حاصل نمایید.
• بازدید از کابل ارتفاعی، کابل گیرها و کابل جمع کن
• بازدید و بررسی دقیق ترمزها موتور و گیربکس ها
• بازدید کابین و اتصالات جوش آن
• بازدید از رولیک، چرخ دنده ها و اتصالات بر روی سکشن ها
• بازدید از فنرهای زیر کابین، ضربه گیرها، و حفاظ فونداسیون و کابین
• بررسی وضعیت ورودی و خروجی کابین
• بررسی وضعیت روغنکاری و روانکاری دستگاه
• بررسی وضعیت تابلو برق ها و کلیه کنتاکتورها
• بررسی اتوپر مکانیکی بالای دکل
• عدم رعایت موارد فوق باعث افزایش احتمال سقوط آسانسور کارگاهی شده و جان افراد داخل مجموعه را به خطر می اندازد.

قیمت آسانسور کارگاهی دست دوم

خرید آسانسور کارگاهی کارکرده به دلیل اهمیت سلامت کابل سیم بکسل و قرقره (وینچ) دستگاه به هیچ عنوان توصیه نمی گردد. آسانسور کارگاهی به دلیل حرکت در ارتفاع و انتقال افراد داخل کارگاه به طبقات بالاتر سازه، جهت حفظ امنیت جانی افراد، استفاده از آسانسور کارگاهی دست دوم اصلا منطقی نبوده و باعث به خطر افتادن امنیت افراد داخل مجموعه می گردد. لذا توصیه می شود آسانسور کارگاهی را به صورت نو از مراکز معتبر به همراه تجهیزات ایمنی مورد نیاز به صورت قطعات اصلی خریداری نموده و بخاطر مبلغی کمتر سلامت افراد مجموعه را به خطر نیندازید.

قیمت آسانسور کارگاهی

عوامل زیادی در تعیین قیمت نهایی آسانسور کارگاهی تاثیر گذار هستند که از جمله آن ها به عوامل زیر می توان اشاره نمود.
• حداکثر ظرفیت باربری
• حداکثر سرعت حرکت
• ابعاد کابین
• حداکثر طول ارتفاع
• تعداد موتورها
• نوع سکشن
• برند سازنده آسانسور کارگاهی
• تابلو برق (اینورتر یا کنتاکتوری)
قیمت آسانسور کارگاهی به چندین فاکتور اساسی ارتباط دارد که می تواند در قیمت نهایی آسانسور کارگاهی تاثیر مستقیم داشته باشد. به عنوان مثال ابعاد ساخت کابین آسانسور کارگاهی در ظرفیت های مختلف متفاوت بوده و همین موضوع باعث مصرف صفحات فولادی بیشتری در طراحی و ساخت آسانسور کارگاهی شده است از طرفی ارتفاع سازه به دلیل تفاوت طراحی قرقره و سیم بکسل مصرفی در سازه های کوتاه مرتبه نسبت به سازه های بلند مرتبه باعث شده است قیمت آسانسور کارگاهی جهت نصب بر روی ساختمان های بلند مرتبه افزایش داشته باشد. انواع آسانسور کارگاهی از لحاظ ابعاد و ظرفیت بارگیری در هایپر صنعت فامکو قابل ارائه به مشتریان گرامی می باشد.

برندهای مشهور آسانسور کارگاهی

از برند های مشهور در زمینه ساخت و طراحی آسانسورهای کارگاهی به برند های مطرح زیر می توان اشاره نمود:
• آسانسور کارگاهی پابصیران
• آسانسور کارگاهی اهرم کو
• آسانسور کارگاهی تک (tcch)
• آسانسور کارگاهی پگا (PEGA)
• آسانسور کارگاهی آنکا
• آسانسور کارگاهی آلیماک (Alimak)
• آسانسور کارگاهی GJJ

جمع بندی

آسانسور کارگاهی همانند آسانسورهای ساختمانی، آسانسور پله‌ای، آسانسور پنوماتیک و … از انواع آسانسور است. این آسانسور مختص کارگاه‌های ساختمانی و سایت‌های عمرانی طراحی و ساخته شده است و از آن برای جابه‌جایی افراد و مصالح در محل پروژه استفاده می‌کنند. آسانسورهای کارگاهی هم می‌توانند در یک محل ثابت قرار بگیرند و هم می‌توانند متحرک باشند و در سایت جابه‌جا شوند. هم‌چنین برخی از این آسانسورها مختص جابه‌جایی عمودی هستند. استفاده از آسانسورهای کارگاهی در محل پروژه فواید بسیاری دارد، از جمله کاهش زمان و هزینه پروژه. آسانسورهای کارگاهی در مقایسه با آسانسورهای ساختمانی معمولی توان تحمل بار بیشتری دارند و ایمنی آن‌ها نیز بالاتر است.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خانهدرباره مانمونه کارتماس باما